مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» نحوه عملکرد تلویزیون های QLEDو OLED

 

 

 

عملکرد تلویزیون های  QLEDو OLED


در نمایشگاه  CES 2017، سامسونگ از تکنولوژی جدید تلویزیون های خود با نام QLED رونمایی کرد که این مدل ها از تکنولوژی نقطه کوانتومی در یک پنل LED استفاده می کنند.
  Quantom dot + LED = QLED که این در واقع فناوری جدیدی نیست.

سامسونگ این پیام را تایید می کند که QLED یک فناوری برتر است و دارای مزایای زیادی نسبت به OLED است. این مدل ها در واقع نبردی بین برتری تلویزیون LED و تلویزیون OLED است.
QLED چگونه کار می کند؟
تکنولوژی نقطه کوانتومی تلویزیون با قرار دادن یک لایه یا فیلم از نقاط کوانتومی در مقابل یک پنل نور پس زمینه منظم LED کار می کند. لایه از ذرات کوچک ساخته شده است که هر کدام از آنها رنگ خود را با توجه به اندازه آن (هرجایی بین 2 تا 10 نانومتر) منتشر می کند. اساسا، اندازه ذره، طول موج نوری که آن را منتشر می کند، دیکته می کند، از این رو رنگ های مختلفی را فعال می کند. سامسونگ می گوید که نقاط کوانتومی بیش از یک میلیارد رنگ را فعال می کند.
در این نسل سوم تلویزیون های کوانتومی، که QLED نامیده می شوند، ذرات تغییر کرده اند، زیرا آنها اکنون دارای یک هسته آلومینیوم فلزی و پوسته فلزی جدید هستند که موجب افزایش دقت رنگ شده، اما این دقت رنگ را در روشنایی های پیکسل های بالاتر نیز فراهم می کند.
توانایی تولید این رنگ ها در روشنایی های بالاتر باعث می شود که حجم رنگ بیشتری نسبت به قبل داشته باشیم و این در اینجا QLED ادعا می کند که از توانایی های OLED برتر است. این توانایی حفظ رنگ، در مناطق پررنگی که OLED نمی تواند رنگ را حفظ کند، خود را نشان می دهد.

نتیجه این است که QLED به شما امکان می دهد رنگ های قابل ملاحظه بیشتری داشته باشید.

تفاوت QLED با OLED:
روشنایی واقعا مسئله مهمی است که می تواند در تفاوت تکنولوژی ها موثر باشد. تلویزیون های نقطه کوانتومی ( QLED ) هنوز هم بر روی یک سیستم نور پس زمینه LED کار می کنند اما OLED ها هر کدام نور خود را تولید می کنند، یا روشن یا خاموش می شوند. مزیتی که OLED ارائه می دهد این است که شما می توانید پیکسل هایی را که مورد نیاز نیست، خاموش کنید.
مدل های QLED سامسونگ از سیستم LED لبه ی روشن استفاده می کنند (بعضی از آنها از طرف دیافراگم، بعضی از نقاط پایین هم روشن می شوند) و این به مناطق کم نور تقسیم می شود. مدل Q9، دارای 32 بلوک تاریک است، در حالی که دیگر مدل های Q دارای 12 بلوک تاریک است.
همچنین مصرف برق در این دو مدل متفاوت است. پانل های OLED بسیار نازک هستند و نیاز به نور پس زمینه ندارند. به همین ترتیب، تلویزیون OLED، نسبه به مدل های تلویزیون های QLED سبک تر بوده و نیاز به قدرت برق کمتری دارند. 
علاقه مندان تلویزیون به نوع دیگری از تلویزیون QLED امیدوارند، که در آن نقطه های کوانتومی می تواند با برق مانند OLED روشن و خاموش شود بدون نیاز به سیستم نور پس زمینه، و در حال که هیچ پانل ال سی دی درگیر نیست. اگر نقطه های کوانتومی نور تولید کنند، ما می توانیم با استفاده از QLED یک تکنولوژی نمایشگر انتشاری داشته باشیم.

تکنولوژی نقطه کوانتومی (Quantum Dot) چیست؟

QLED شکل پیشرفته‌ای از صفحه نمایش‌های LED قدیمی است که علاوه بر سیستم نور پس‌زمینه LED (که به جای رنگ سفید، در این تکنولوژی از رنگ آبی استفاده شده است)، یک لایه از نقطه‌های کوانتومی نیز در آن قرار گرفته است. این لایه از نقطه‌های کوانتومی، این امکان را فراهم می‌کند که رنگ هر یک از پیکسل‌ها با توجه به فرکانس میدان مغناطیسی به‌وجود آمده، کم یا زیاد شود. در این تکنولوژی، ساختار پیکسلی قرمز-آبی-سبز (که پایه و اساس تکنولوژی ساخت LCD‌ها است) به هم ریخته است. رنگ آبی به‌وسیله نور پس‌زمینه کنترل می‌شود و شدت رنگ‌های قرمز و سبز توسط لایه نقاط کوانتومی تعیین می‌شود. ترکیب سطوح مختلف رنگ آبی با طیف‌های گسترده رنگ‌های قرمز و سبز که به‌وسیله نقاط کوانتومی تولید می‌شوند، تصویری شفاف‌تر و رنگی‌تر به شما ارائه می‌دهند. این در حالی است که هزینه تولید نمایشگر‌های QLED از OLED کمتر است.

هرچند تکنولوژی نقطه کوانتومی به‌عنوان یک پیشرفت بزرگ در ساخت نمایشگر‌ها به حساب می‌آید، ولی هنوز هم به نور پس‌زمینه استاندارد LED برای ساختن تصاویر نیاز دارد. این بدان معنی است که این نمایشگر قادر نخواهد بود که رنگ سیاه خالص را تولید کند. همچنین کنتراست تصویر در مقایسه با نمایشگر‌های OLED کمتر خواهد بود.

کمپانی سامسونگ قصد دارد تکنولوژی نقطه کوانتومی را در دستگاه‌های تلویزیون وارد کند. البته به نظر می‌رسد بیشتر به دلیل در دست گرفتن بازار تلویزیون در رقابت با سونی و ال‌جی قصد انجام چنین کاری را داشته باشد.

سامسونگ اولین کمپانی نیست که از تکنولوژی نقاط کوانتومی در ساخت تلویزیون‌های خود استفاده کرده است، ولی نکته اینجا است که نام تجاری QLED اولین بار توسط این شرکت استفاده شده است. در واقع ساخت تلویزیون‌ها با استفاده از تکنولوژی نقاط کوانتومی از سال ۲۰۱۶ در کمپانی سامسونگ آغاز شده است. در ابتدا این نمایشگر‌ها با برچسب Quantum Dot روانه بازار می‌شدند. ولی در سال ۲۰۱۷ نام تجاری QLED برای نمایشگر‌های سامسونگ انتخاب شد و از این پس این تلویزیون‌ها با این نام به بازار خواهند آمد.

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب


  دستگاه آب قلیایی دکتر مومنی   |   روانشناس ایرانی در لندن   |   ساخت وبلاگ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! مشاهده